Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια



Για να φτιάξουμε τα καλούπια για τα γλειφιτζούρια χρειαζόμαστε χάρτινες θήκες για muffins και καλαμάκια για σουβλάκια.

Παίρνουμε ένα καλαμάκι και τρυπάμε την θήκη χαμηλά, λίγο πάνω από τον πάτο. Με ένα ψαλίδι ή ένα νυχοκόπτη κόβουμε την μύτη από το καλαμάκι.



Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να έχουμε καλούπια για όσα γλειφιτζούρια θέλουμε να φτιάξουμε.Τα αραδιάζουμε σε ταψί ή μεγάλο δίσκο.


Σε μπαιν- μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος και γεμίζουμε τις θήκες. Τρία κουταλάκια του γλυκού λιωμένη σοκολάτα είναι ότι πρέπει για  κάθε θήκη. Κουνάμε λίγο την κάθε θήκη για να ισιώσει η επιφάνεια της σοκολάτας.

Με κουπ- πατ κόβουμε  σχήματα από πράσινη ζαχαρόπαστα, όπως έλατο, αστέρι, μπότα, τάρανδο ή ότι άλλο κουπ- πατ με σχέδιο χριστουγεννιάτικο έχουμε, αρκεί να χωράει μέσα στην θήκη και τα τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα.



Αφού φτιάξουμε όλα τα γλειφιτζούρια, βάζουμε το ταψί ή τον δίσκο στο ψυγείο, μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα.

Αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες.
Παίρνουμε μικρά σακουλάκια από σελοφάν και κορδέλες και ... να το αποτέλεσμα.



*Aντί για σοκολάτα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα ή άσπρη σοκολάτα ή ακόμα να τα κάνουμε και δίχρωμα.

πηγή: http://para-kelsoscooks.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!! Αλλα ποτε βαζουμε τη ζαχαροπαστα πανω στη σοκολατα?δεν θα λιωσουν αν ειναι ζεστη ή μηπως περιμενουμε να κρυωσει λιγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιθανολογούμε ότι θα περιμένουμε να κρυώσει . πάντως αν κάνετε την συνταγή περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις διορθώσεις που μπορούμε να κάνουμε . να έχετε όμορφες γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή